Onrust na dichtgaan kermis, politie bekogeld door jongeren

De onrust begon nadat de kermis sloot
© MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een groep van ongeveer veertig jongeren heeft zondagavond politiemensen uitgescholden, beledigd en bekogeld met stenen. Dat meldt de politie. Het gebeurde rond 22.30 uur in en om winkelcentrum Atlas in Alphen aan den Rijn. Even daarvoor was de kermis die verderop gehouden wordt, dichtgegaan.
De politie kreeg vlak daarvoor een melding dat een aantal personen bij de Aziëlaan met fietsen en winkelwagens aan het gooien waren. Ook werd er brandgesticht in een prullenbak bij het winkelcentrum.
Toen de politie ter plaatse kwam, keerden de jongeren zich tegen hen: verbaal en later zelfs met het gooien van stenen. Nadat er versterking was gearriveerd kon de politie ingrijpen. Er is niemand gewond geraakt en er zijn geen aanhoudingen verricht. Een half uur later was de rust teruggekeerd.

Jongeren met capuchon

Buurtbewoner Mark hoorde buiten een hoop geschreeuw. 'Vanuit mijn raam zag ik een groep jongeren in de richting van het station rennen. Het was een flink groepje jonge jongens, sommige met capuchon', zegt hij tegen Omroep West.
'Er kwam een politiewagen achteraan met zwaailichten. Belachelijk dat dit kan gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat je kinderen gezellig naar de kermis stuurt en dat ze dan daar ruzie gaan schoppen en dan met stenen gaat gooien waarmee je echt iemand ernstig letsel kan toedienen. Het is een kwalijke zaak. Gelukkig is het met een sisser afgelopen.'

Politie blust brand

De politie heeft met behulp van omstanders het brandje kunnen blussen. 'We zijn nog even in de buurt gebleven om het verder in de gaten te houden en ook de wijk rustig te houden', vertelt een woordvoerder.