Verwaarloosde snackcar na jaren van geklaag eindelijk weggehaald

De snackcar in de Haagse Vruchtenbuurt
© Den Haag FM
DEN HAAG - Na jaren van klachten door bewoners is de verwaarloosde snackkar op de Haagse Appelstraat eindelijk door de gemeente weggehaald. De met schimmel overdekte kar wordt vervangen door een moderne kiosk, zodat de buurt in de toekomst gewoon weer een lekker patatje kan halen.
De 'Snackcar' stond al ruim zeven jaar op de hoek van de Appelstraat en de Mient te verkrotten, bedekt met een dikke laag mos en vuil. Het laatste patatje werd al net zo lang geleden geserveerd, maar van het weghalen van de kar kwam het maar niet. Het gevolg van een combinatie van een ontbrekende vergunning, herinrichtingsplannen en protest tegen die plannen.
Afgelopen vrijdag was het dan toch eindelijk zover en kwam de gemeente de kar wegtakelen. Buurtbewoner Nico Mourits was er zelf niet bij, maar is net als vele medebewoners opgelucht dat de kar eindelijk weg is. 'Het is nu een stuk veiliger geworden', vertelt hij.
De lege plek na verwijderen frietkar
© Wijkberaad Vruchtenbuurt
Dat heeft te maken met de verkeerssituatie op de straathoek, waar twee wegen elkaar kruisen. 'Dat is een beetje een rare doorgang, en door die kar kon je niet zien wat eraan komt', legt Mourits uit. Daarnaast was de kar, met de begroeiing en mos, ook simpelweg geen gezicht. 'Er stond ook een gasfles naast, dat was ook niet handig.'

Nieuwe snackkiosk

De kar wordt vervangen door een kiosk, zoals de gemeente in 2017 al wenste. De toenmalige eigenaar had daar echter geen vergunning voor en zo begonnen de problemen. Maar volgens Mourits zijn er inmiddels nieuwe eigenaren gevonden en gaat de kiosk er tóch komen.
'Dat duurt nog wel een paar jaar, want het proces heeft wat vertraging opgelopen. Maar de nieuwe eigenaren hebben de definitieve vergunning al. Waarschijnlijk beginnen ze over een jaar of twee.'