Overleed beroofde Ans (77) doordat zij overreden werd door overvaller?

Ans
© Omroep West
DEN HAAG - Het is nog niet duidelijk of de 77-jarige Ans uit Den Haag is overleden doordat ze na een beroving op het De Savornin Lohmanplein in Den Haag vorig jaar augustus werd overreden door de straatrover. De vrouw, die longpatiënte was, stierf pas enkele maanden later. Haar longarts zag een verband met de verwondingen die ze had opgelopen door de aanrijding. Een forensisch arts zou dat verder onderzoeken, maar hij is er nog niet mee begonnen.
Dat bleek op een tussentijdse zitting maandag bij de Haagse rechtbank over de beroving en de aanrijding van Ans. De strafzaak kan nog niet inhoudelijk behandeld worden zolang het forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak van Ans nog niet is afgerond. Dat is waarschijnlijk pas ergens in de zomer het geval.
Ans werd op 16 augustus overvallen achter het winkelcentrum aan het De Savornin Lohmanplein in Den Haag. Een man pakte haar tas af bij de uitgang. Toen ze hem probeerde tegen te houden, reed hij met een gestolen auto over haar onderbenen. Hamse D. (41) verklaarde naderhand dat hij Ans nooit gezien heeft toen hij haar aanreed.

Ook huis leeggeroofd

De Haagse vrouw lag een tijdlang zwaargewond in het ziekenhuis. De ellende was daarna nog niet voorbij voor Ans. Toen ze in een revalidatiecentrum aan het herstellen was, werd haar huis ook nog eens leeggeroofd. Lezers, luisteraars en kijkers van Omroep West leefden mee met Ans en stuurden massaal een kaartje voor haar verjaardag.
Tijdens een vorige zitting bij de rechtbank, begin februari, ging het Openbaar Ministerie er nog vanuit dat Ans een natuurlijke dood is gestorven. Haar gezondheid was voor de beroving immers al broos. Het OM zag nog geen direct verband met de aanrijding op 16 augustus. Er werd wel besloten dat er aanvullend onderzoek moest komen, maar dat moet dus nog opgestart worden. De volgende zitting is op 9 juli, maar dan is er nog steeds geen inhoudelijke behandeling.