112-nieuws | Drugslab ontdekt in kas, vier arrestaties

Foto ter illustratie
© ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 7 mei.

Drugslab ontdekt in kas

In een kas in het buitengebied van Kwintsheul is maandag een drugslaboratorium ontdekt. Agenten kwamen het lab op het spoor, nadat een camera boven de A16 bij Dordrecht aansloeg op een verdacht kenteken. Het kenteken kwam in het politiesysteem voor, waarna agenten de auto tot in Kwintsheul volgden. Bij de Van der Dussenlaan stopte de auto. Daar werd een anijsgeur geroken, die kon worden gelinkt aan een synthetisch drugslab in een kas.
Uiteindelijk zijn er vier verdachten gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij het laboratorium. Dit viertal (64-jarige man uit Kwintsheul, 23-jarige man uit Tilburg, 28-jarige man uit Rotterdam en 40-jarige man uit Waalwijk) zit vast en mag alleen contact hebben met hun advocaat. Voorbeelden van synthetische drugs zijn XTC en amfetamine.

Woningen ontruimd na brand

Aan de Ringvaartzijde in Lisse zijn dinsdag vijf woningen ontruimd vanwege een brand in een elektriciteitskast. Op foto's is te zien dat er veel rook vrijkomt. De brand ontstond rond 12.45 uur. Het duurde bijna twee uur voordat de brandweer het vuur onder controle had.

Grote schade aan portiek na vuurwerkbom

Bij een flat op de hoek van de Zuidwoldestraat en de Dedemsvaartweg in Den Haag heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. Daarbij liep het portiek flinke schade op. Een 16-jarige jongen is als verdachte aangehouden.