Wedstrijd in tweede divisie zonder publiek na straf KNVB

Katwijk-supporters met fakkels tijdens de kampioenswedstrijd tegen Excelsior Maassluis in mei 2022
© Orange Pictures
KATWIJK - VV Katwijk moet aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis spelen zonder publiek. Dat is de straf die voetbalbond KNVB aan de tweededivisieclub heeft gegeven. Aanleiding is dat supporters tijdens het uitduel met FC Lisse vuurwerk afstaken, waardoor de Bollenstreekderby tijdelijk moest worden gestaakt.
De wedstrijd tegen FC Lisse was eind februari net begonnen toen fans van Katwijk enkele rookpotten aanstaken. De rook die vervolgens vrijkwam trok over het veld, waardoor de spelers elkaar niet meer konden zien. De scheidsrechter moest daardoor al na twee minuten de wedstrijd staken. Katwijk stond toen al met 0-1 voor en zou uiteindelijk met 1-5 winnen.
Katwijk kreeg in eerste instantie een boete van de voetbalbond die bestond uit een geldstraf en een wedstrijd zonder publiek. De club ging daartegen in beroep. De financiële sanctie is minder zwaar geworden, maar de straf van een duel zonder toeschouwers blijft staan.
Door de rook die vrijkwam uit het afgestoken vuurwerk moest de wedstrijd tussen FC Lisse en Katwijk worden gestaakt
© Omroep West
Volgens de tweededivisieclub krijgt men van de KNVB zo'n zware straf omdat Katwijk al 'meerdere keren is bestraft en gewaarschuwd voor het afsteken van vuurwerk en dat dit dus een opeenstapeling is van de eerdere straffen en waarschuwingen'.
Voor Katwijk staat er in de competitie nog weinig op het spel. De ploeg van trainer Anthony Correia staat vierde in de tweede divisie met 53 punten, evenveel als nummer vijf GVVV. Grote rivaal Quick Boys staat derde in de competitie met 57 punten.

Maassluis en Scheveningen strijden tegen nacompetitie

Tegenstander Excelsior Maassluis heeft nog wel genoeg om voor te spelen. De club is met Scheveningen verwikkeld in een strijd om nacompetitie te ontlopen. Maassluis heeft met nog drie wedstrijden te gaan drie punten minder dan de Schollekoppen.
De wedstrijd tussen VV Katwijk en Excelsior Maassluis is komende zaterdag wel te volgen via Radio West. Een samenvatting is zondagavond te zien in TV West Sport en vanaf maandag op het YouTube-kanaal van Omroep West.