Prins Floris draait als dj op bevrijdingsfestival: 'Zal de familie appen of ze langskomen'

Floris van Oranje tijdens een optreden op Koningsdag in Breda
© ANP
DEN HAAG - Het Bevrijdingsfestival heeft dit jaar een koninklijk tintje: prins Floris van Oranje draait als dj FVO op het festival. 'Het Malieveld heeft iets magisch. Om daar te mogen staan is fantastisch', zegt prins Floris.
Floris, de jongste zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven, is de afgelopen acht jaar druk met zijn muzikale carrière. Sinds afgelopen augustus heeft hij een contract bij Ace Agengy, waar ook Martin Garrix, Don Diablo en Sam Feldt bij zitten.
Afgelopen Koningsdag trad hij op in Breda op het 538-feest. Aanstaande zondag staat hij op het Malieveld. En dat wordt een bijzondere ervaring. 'Ik ben nog nooit op een Bevrijdingsfestival geweest', zegt de prins.
Prins Floris tijdens 538 Koningsdag
© ANP
Floris bereidt zich voor op een veelzijdige set. 'Hier zijn allemaal verschillende leeftijden natuurlijk. Maar Kinderen voor Kinderen of K3 zal ik niet doen hoor, haha. Ik krijg ook altijd hele boze blikken van de kinderen als ik K3 op zet', zegt de 49-jarige prins die zelf drie tieners heeft.

'Feestje geeft gevoel van ultieme vrijheid'

Floris wil vooral dat het een goed feestje wordt zondag. 'Het lekkerste is als je mensen meekrijgt. Dat gevoel geeft ultieme vrijheid. Als ze lekker gek doen is dat heerlijk.'
Op de vraag of de koninklijke familie ook komt kijken, zegt hij: 'Mijn eigen gezin sowieso, maar ik zal het even in de familieapp gooien of ze langskomen haha!'
DJ FVO staat om 21.00 uur op de SENA Performers Stage. Op het hoofdpodium staan Krezip, Son Mieux, Bibi Breijman en tributeband Rondje Doe Maar. Op het andere podium staan onder meer Poke, Ross & Iba ft. Extince, Reanny, Nyarko, Afritude, Danimal, Catf.ght en Billy the Kit.