Voortvluchtige drugsbaas 'Doctortattoo' op Schiphol aangehouden

Foto ter illustratie
© ANP
BOSKOOP - De tot 13 jaar celstraf veroordeelde drugsbaas 'Doctortattoo' is vrijdag op Schiphol aangehouden. De uit Boskoop afkomstige 43-jarige man verdween na de behandeling van zijn zaak spoorloos en bleek zich in Turkije te bevinden.
Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag. 'Doctortattoo' werd in september 2023 veroordeeld tot dertien jaar gevangenisstraf voor een leidinggevende rol in twee misdaadorganisaties. Het ging om een Mexicaans-Nederlandse samenwerking rond de productie van synthetische drugs.
Na de inhoudelijke behandeling van zijn zaak verdween de man. Hij bleek zich schuil te houden in Turkije. De Turkse autoriteiten hebben de man met een economy ticket vrijdag uitgezet. Bij aankomst op Schiphol werd hij 's avonds gearresteerd.
Aanhouding van 'Doctortattoo'
© Landelijk Parket - Openbaar Ministerie
'Doctortattoo' is na zijn arrestatie direct overgebracht naar de gevangenis, waar hij zijn straf uit moet zitten. Ook moet hij nog ruim 220.000 euro terugbetalen aan de Nederlandse staat. In de zaak loopt nog een hoger beroep. Dat wordt voortgezet bij het gerechtshof in Den Bosch, meldt het OM.
Samen met de Mexicaan alias 'Pablo Icecobar' gold de man uit Boskoop als hoofdverdachte in de exploitatie van meerdere drugslabs in Brabant. De criminele organisaties haalden Latijns-Amerikaanse 'koks' naar Nederland voor de bereidingswijze van crystal meth. De drugslabs waren 'professioneel' ingericht voor het vervaardigen van 'zeer grote hoeveelheden' methafetamine, zegt het OM.